Jettegrytene på Kinn - noe ganske spesielt i Tisleidalen

Jettegrytene på Kinn. For stor panoversjon klikk her >>

Fra turboka Valdres henter vi følgende tekst om dette område:
"Sør for Pardisfjorden ligger et par interessante sjønavn, Kvitingen og Jøgerlauitn.
Kvitingen forteller om en åpen, lys innsjø som står i motsetning til det mørke Svartetjednet i en daudisgrop litt lenger vest.
Jøgerlaugitn er noen kolossale jettegryter med mørke fjellsider, nifse nok til at trollkjerringene (jøger eller jyger) lauget seg der, iflg. troverdige vitner."

Jettegrytene er skikkelig store - har gjemt seg noe vekk, men er allikevel greie å finne.  På en solrik dag fremstår vannet i grytene som sorte vannspeil i de to store grytene.  En fin tur og en litt annerledes opplevelse her i Tisleidalen.

Det er i dette litt "skumle" område vi vil lokke deg med på en liten tur.

Vanskelighetsgrad: Lett - noe ulendt terreng.

Tid T/R: Ca. 2 timer fra P-plass.

Finne frem: Fra riksveien tar du over broa mot Bjørkestølen og følger veien videre forbi Merket til du kommer til enden av Pardisfjorden.  Der hvor veien svinger tilbake tar det av en vei til høyre som er merket: Kinn. Følg veien til du kommer til en bom.  Her finnes noen hytter rundt et lite vann.

Tar du til venstre fra P-plassen følger du en noe dårlig sti etter at du har passert en nedlagt liten gård og følger sti langs vannet til du er fremme ved Jettegrytene.

Du kan ev. velge veien til høyre rundt vannet og frem til siste hytte.   Underveis til venstre på andre siden av vannet kan du se fjellnabben som ligger ved jettegrytene.  Når du kommer rundt veien og frem til den siste hytten tar du gjennom terrenget, noe opp og tilbake.

GOD TUR!
Comments