Gribbe - skummelt navn på koslig tur

Godt utsyn fra Gribbe mot Jotunheimen og Hemsedal

Gribbe eller gribbehaugen
kan du besøke både sommer og vinter. I de grønne sesongene kan du både gå og sykle hit. På vinteren er det oppkjørt flotte løyper. (Gribbehaugen på Norgeskartet>>)

Ingen stor topp Gribbe, men en koselig fjelltur i åpent terreng med utsyn til store deler av Valdres og Jotunheimen.  Kanskje den mest besøkte toppen i hele Tisleidalen.

Men turen kan varieres:  F.eks. sykler du videre og tar veien innover fjellet så kommer du etterhvert til en flott nedkjøring som til slutt fører deg helt ned til Strandafjorden.  Herfra kan du følge veien til Fagernes (for å henge sykkelen på bussen hjem).  Eller er du sprek nok så kan du sykle riksvei 51 helt hjem. Puuh...

Det finnes flere varianter av tolkningen for Gribbe-navnet. Vi tror litt på variasjonen som forteller om et særlig værhardt og bistert område. Som de fleste vil vite kan vinden få et godt tak her over et av Norges største flate høyfjellsområder.

Vanskelighetsgrad: Lett tur.

Tid T/R: Ca. 2-3 timer.

Finne frem: Det er flere adkomster til Gribbe.  Vi velger å ta Tisleiveien til Hermanssseter.  Følg vei her oppover forbi rødt hus, gjenneom et lite skogholt og videre over Gjølmyra og frem til Gribbe.  NB! Elven  Gjølmyra kan være vanskelig å passere i vårløsningen.  

GOD TUR!
Comments